Infolinia / Zamówienia telefoniczne: 500-600-978

Produkt dodano do koszyka

Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka

Twój koszyk jest pusty

Witamina D3 5000iu K2 100mcg 500 tabletek

Cena

109.00 zł

Suplement diety

Porcja: 1 Tabletka                                       % EU RWS*

Witamina D3 ---------------------------------------------125mcg

(from Cholacelciferol, equivalent to 5,000iu)

Witamina K2 ----------------------------------------100mcg

(from Menaquinone MK-9)

*referencyjne wartości spożycia

Sposób użycia: 1 tabletka dziennie .Nie przekraczać jednej porcji do spożycia dziennie.

Składniki:
Witamina D3, (cholekalciferol) lanolina  naturalna forma witaminy D3

Witamina K2 MK-9  (natto),sfermentowana soja.

Substancje przeciw zbrylające -- sole magnezowe kwasów stearynowych,dwutlenek krzemu,Substancje wypełniające:celuloza,fosforan wapnia
Uwagi:
Przechowywać w miejscu niewidocznym i niedostępnym dla dzieci. Jeśli jesteś w ciąży lub karmiących piersią, należy skonsultować się z lekarzem opieki zdrowotnej przed użyciem. Nie jest przeznaczony do użytku przez osoby w wieku poniżej 18 lat skonsultować się z lekarzem w przypadku wystąpienia działań niepożądanych. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Składniki te mogą zmieniać się nieznacznie pod względem wyglądu i koloru, to nie będzie wpływać na jakość produktu. 
Produkt nie powinien być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Ten produkt jest odpowiedni dla wegetarian.
Bez dodatku cukru, środków konserwujących, środków słodzących i barwników .Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu chronić przed światłem.

Najlepiej spożyć przed i numer partii: patrz na opakowaniu. Zawartość opakowania: 500 tab , 500 porcji. 

Preparat 100% NATURALNY o najwyższej BIOAKTYWNOŚCI

Produkty Oxford Vitality są ekologiczne wolne od GMO

 

 

Witamina D3

Pochodzi z naturalnej lanoliny, którą wykorzystuje się do uzyskania 7-Dehydrocholesterolu – organicznej pochodnej cholesterolu.

7-Dehydrocholesterol jest związkiem startowym do produkcji cholekalcyferolu. W wyniku procesów produkcyjnych otrzymywana jest witamina D3 powstała w analogiczny sposób jak u człowieka – czyli jak przez ekspozycję skóry na słońce.

- Wysoka zawartość witaminy D3, aż 5000iu

- Wspiera prawidłowe funkcjonowanie mięśni.

- Wspiera prawidłową odporność organizmu.

- Wpływa korzystnie na wchłanianie wapnia i fosforu.

- Przyczynia się do prawidłowej budowy zębów.

- Przyczynia się do prawidłowej budowy kości.

- Przyczynia się do prawidłowego poziomu wapnia we krwi.

Skąd wogóle bierze się witamina D ? Niestety niewiele jej możemy zdobyć z jedzenia.

W oparciu o przeprowadzone badania poziom witaminy D we krwi poniżej 32ng/ml należy uznać jako jej niedobór. Witamina D ma znaczący wpływ na funkcjonowanie organizmu.

Po wytworzeniu witaminy D w skórze, jest ona transportowana do wątroby i nerek,gdzie przechodzi dalsze przemiany metaboliczne. Podstawowym metabolitem jest witamina D oznaczana jako 25(OH)D.

Badać należy tylko i wyłącznie metabolit 25(OH) ponieważ organizm produkuje prawie zawsze stałą ilość 1,25(OH) a stan nasycenia krwi witaminą D określa metabolit 25(OH).

Uzupełnienie witaminy D w sposób polegający tylko na diecie nie przyniesie odpowiednich wyników. Dlatego nadziej na jej uzupełnienie z diety jest nierealna. Pozostaje nam suplementacja.

Bardzo ważne jest stosowanie nawet niewielkich dawek witaminy D 5000iu ale codziennie niż dwa czy trzy razy w roku w dużych dawkach.

Pomimo wielu sprzecznych zdań wykazano, że spadek odporności jest związany z brakiem światła słonecznego bezpośrednio działającego na naszą skórę ,co doprowadza do spadku poziomu witaminy D w naszym organiżmie. Czy to przypadek że naukowcy wykazali ,że spadek poziomu witaminy D i nasilenie zachorowań na grypę i inne schorzenia górnych dróg oddechowych dziwnym trafem zdarzają się w tym samym czasie?!

Jeśli mielibyśmy odpowiednio wysoki poziom witaminy D w okresie jesienno-zimowym, to być może nie bylibyśmy narażeni w większym stopniu na zachorowania.

Ktoś powie mieszkam w Australii gdzie jest ok 300 dni słonecznych w roku w związku z tym mam wystarczająca ilość witaminy D ... to dlaczego w takim razie ok 68% Australijczyków ma niedobory witaminy D?

Dr Michael Holick z zespołem badał wpływ położenia geograficznego na wytwarzanie witamin D poprzez światło słoneczne. Okazało się że na szerokości geograficznej odpowiadającej położeniu Gdańska , w miesiącach od pażdziernika do marca organizm nie jest w stanie wytworzyć jakiejkolwiek ilości witaminy D.

Witamina D jest rozpuszczalna w tłuszczach , suplementując się musi być brana z posiłkiem zawierającym tłuszcz. Niema znaczenia czy jest to masło czy sałatka warzywna itp musi być tłuszcz aby się wchłoneła.

Przy suplementacji witaminą D należy koniecznie dodawać witaminę K2 MK-7 w ilościach nie mniejszych niż 100 mikrogramów.

Witamina K2

Zwiększa gęstość kości

- Polepsza wchłanianie wapnia

- Chroni przed chorobami serca zapobiegając zwapnieniom tętnic

- Badania wykazały, że im dieta jest bogatsza w witaminę K2, tym mniejsze jest ryzyko chorób serca

- Skutecznie zwalcza komórki nowotworowe

Zwapnienie tętnic jest najczęstszą przyczyną śmierci w wielu krajach na całym świecie.

Zadajemy sobie pytanie :dlaczego wapń osadza się w tętnicach , a nie trafia do kości? Gdyby tak się stało nie było by problemu. Co więc robimy że zamiast robić sobie dobrze,robimy sobie dużą krzywdę.

Zauważono ,że wystepują jednocześnie niedobory wapnia w kościach i jego nadmiar w tętnicach! A powinno być odwrotnie!

Co zrobić ,żeby nie dopuścić do odkładania się wapnia właśnie w taki niewłasciwy sposób?

Jak zmienić kierunek wapnia do kości?

Co zrobić żeby zamiast w tętnice,wbudował się w kości i zęby?

Jak zmusić organizm do tego, aby wapń , który już się wbudował w ściany tętnic czy innych tkanek miękkich,opuścił je i trafił do zębów i kości?

Im więcej witaminy D, tym wchłanianie wapnia przebiega łatwiej. To dobrze ale...im więcej wapnia który nie wie co ze sobą zrobić to żle bardzo żle.

Brak witaminy D ,niedobory witaminy K2, nadmiar wapnia....konsekwencje są poważne

Czym jest witamina K2?

Żródła witaminy K2 są co najmniej dwa, w zależności od wersji K2 MK-4 czy K2 MK-7.

Witamina K2-MK4 jest produkowana w tkankach zwierzęcych i jej głównym żródłem są mięso,żółtka jaj,masło. Natomiast K2-MK7 powstaje pod wpływem bakterii.

Czy posiadamy wystarczającą ilość witaminy K2? Nie!

Niestety ,jaką żywność w tej chwili mamy ,każdy wie.

Holenderscy naukowcy po 10 latach badań i obserwacji wykazali , ze ta wersja MK7 witaminy K2 ma fundamentalne znaczenie ,jeśli chodzi o zapobieganie akumulowania się wapnia w tętnicach.

Wersja MK7 pozostaje dłużej we krwi i na bardziej stabilnym poziomie. Co ważne nie stwierdzono dawki toksycznej witaminy K2.

Dlaczego w Japonii, gdzie mleka pije się mało,jak również spożywa się mało innych produktów zawierających wapń,zachorowalność na osteoporozę jest znacznie niższa?

Dlatego że spożywanie dużej ilości wapnia nie jest najważniejszym czynnikiem w zapobieganiu osteoporozy. W kuchni Japońskiej stosuje się duże ilości natto.

NATTO to specjalnie fermentowana soja która zawiera tak ważną dla zdrowia witaminę  K2 i to w wersji K2-MK7.

Witamine K2 nalezy spożywać z posiłkiem zawierającym tłuszcz.

Witamina K2 okres półtrwania w organiżmie jest krótszy (powinna być częściej przyjmowana) niż K2 MK-7 .