Infolinia / Zamówienia telefoniczne: 500-600-978

Produkt dodano do koszyka

Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka

Twój koszyk jest pusty

Dzika Róża 6000mg 500 tabletek

Cena

175.00 zł

Suplement diety

Dzika róża 500 tab

zawiera całkowicie naturalną bezpieczną, najlepiej przyswajalną formę witaminy C.

100% naturalnej dzikiej róży.

Sugerowany sposób użycia:

Jako suplement diety 2 tabletki 3 razy dziennie.


Jedna porcja: 1 tabletka

Dzika Róża ROSEHIP (Rosa canina)---------------------------------- 300mg

Zawartość naturalnych owoców dzikiej róży w jednej tabletce to 300mg.

2 tabletki to aż  600mg   dzikiej róży.

Opakowanie zawiera 500 porcji.


UWAGA!

Nie jest to zwykły kwas askorbinowy sprzedawany u innych producentów.

Charakterystyczną cechą preparatu Oxford Vitality jest zwiększona bioaktywność czyli zwiększona skuteczność.

Jest to produkt o najwyższej naturalności.

Dzika róża jest dobrym źródłem przeciwutleniaczy i zawiera naturalnie występujące antyoksydanty, które przyczyniają się dla ciała i wzmacniają system obronny organizmu.

Produkt nie zawiera: cukru, soli, skrobi, drożdży, pszenicy, glutenu, produktów mlecznych,laktozy,soji,ryb,sztucznych aromatów,słodzików,konserwantów,środków barwiących.

 

Czysty naturalny ekstrakt (wyciąg) z dzikiej róży

o bardzo dużym stężeniu !

Największe naturalne bogactwo witaminy C !!!

 

Preparat 100% NATURALNY o najwyższej BIOAKTYWNOŚCI

Produkty Oxford Vitality są ekologiczne wolne od GMO

 

 

Owoce zawierają oprócz ogromnej ilości witaminy C garbniki, karotenoidy, kwasy organiczne, olejki eteryczne, pektyny. Owoce są niezwykle bogatym źródłem witaminy C – zawierają jej dziesięciokrotnie więcej niż  porzeczka czarna.

 

Naturalna witamina zawarta w owocach jest przy tym trzykrotnie bardziej skuteczna od witaminy syntetycznej w tabletkach.

Owoce dzikiej róży zawierają również witaminy A, B1, B2,, E, K i kwas foliowy, flawonoidy, kwasy organiczne.

Dzika róża (Rosa canina), to pospolity gatunek krzewów z rodziny różowatych. Rośnie dziko na półkuli północnej w strefie umiarkowanej i ciepłej.

Owoce dzikiej róży od bardzo dawna służyły ludziom do leczenia niektórych schorzeń. O popularności tej rośliny świadczą liczne nazwy ludowe.

W Polsce różę stosowano już od czasów średniowiecza. W postaci naparów używano jej w czasie przeziębień i w chorobach z wysoką gorączką, a także w dolegliwościach wątroby i w czasie biegunek. Przypisywano jej także właściwości chłodzące i osuszające, więc okłady z dzikiej róży stosowano na trudno gojące, ropne rany, na owrzodzenia, oparzenia.

Owoce róży zawierają duże ilości witaminy C, ale też witaminy B2, K, PP, E. Oprócz witamin zawierają: garbniki, karotenoidy, kwasy organiczne, olejki eteryczne, pektyny i cukry.

Wskazaniem do stosowania dzikiej róży są stany ogólnego osłabienia organizmu jako lek wzmacniający. Duża zawartość witaminy C powoduje zwiększenie odporności na wszelkie infekcje i uzupełnia braki witaminowe. Najlepiej spożywać świeże owoce, ale również cenne są przetwory i napary, jak i preparaty zakupione w aptekach i sklepach zielarskich. Szczególnie przydatne są w okresach "grypowych", więc warto się w nie zaopatrzyć. Jedząc trzy owoce dzikiej róży pokryjemy dzienne zapotrzebowanie na witaminę C. Z nią jest łatwiej pokonać każdą chorobę, stres i zmęczenie.


Róża ma też działanie rozkurczowe, moczopędne, żółciopędne, przeciwzapalne i odtruwające. Niedawno naukowcy udowodnili, że znajdujący się w róży związek o nazwie galaktolipid, ma bardzo silne działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne. Okazało się, że jest to doskonały środek, bez żadnych skutków ubocznych, leczący chorobę zwyrodnieniową stawów.

Preparaty z dzikiej róży zalecane są w chorobach alergicznych, reumatyzmie, w stanach zapalnych pęcherza moczowego i cewki moczowej, w zapaleniach płuc, zapaleniu żołądka i jelit, biegunkach, w chorobach wątroby i nerek, przy nadmiernej kruchości naczyń krwionośnych i oczywiście dla rekonwalescentów.

Witaminy, które zawiera róża szczególnie zalecane są w stanach zapalnych żołądka i jelit, w czasie biegunek, w chorobach wrzodowych, gdy utrudnione jest przyswajanie witamin z pokarmów i witamin syntetycznych. Witaminy z róży są wówczas bardziej przyswajalne przez organizm.